Translate Le Moustache

vineri, 5 octombrie 2012

Discutând despre poezie, modă și proză cu vocea mea interioară

Toamna iarăși a venit, 
E vreme de sărbătorit
De colindat prin Real
Să vedem ce haine au.

 - Taie, frate! îmi spune o voce interioră, dobândită pe vremea când mergeam la cenaclul literar Noduri și Semne. ,,Cea mai frumoasă poezie a ta e o nuvelă...”, îmi spuneau cei de-acolo, acum câțiva ani...

A venit Octombrie, luna mea... La Real s-a lansat noua colecție de toamnă, marcă personală a hypermarketului, pe numele ei, Designer's...

- Pfuuu! Unde-i inspirația ta, Balanțo? În copac? A plecat în țările călătoare odată cu păsările calde?  Mai bine spuneai ,,A venit toamana, drept pentru care Ana are mere.”, că era tot una. Faci parte din una din cele mai creative zodii! Ne faci de râs... se burzului la mine din nou vocea interioară.

- Tu nu poți să taci? N-ai auzit de blocaje scriitori... blogărești? Care-i treaba ta?

- Treaba mea e să te trag pe tine de atenție atunci când o iei pe arătură. Și-apoi, nu ziceai că mergi în Real să faci poze colecției cele noi de la Designer's, ca să ai ce atașa articolului? Vroiai o poveste formată din imagini... Vroiai... Sigh!

- Așa ziceam, așa vroiam... dar cum am intrat în hypermarket, am și zărit semnul ăla cu un aparat foto tăiat, așa că n-am vrut să devin persona non-grata pe-acolo, mai ales că fac shopping aproape săptămânal în Real... 

- Și-acum ce faci? Cum povestești despre noua colecție, isteațo? Ce idei mărețe îți mai vin? 

- O colecție faină asemenea celei de toamnă de la Designer's, nu are nevoie de reclamă isteață. Produsele își fac reclamă prin calitate și prețul relativ scăzut în comparație cu primul aspect, dragă voce interioară. Calitatea se simte la pipăit, la îmbrăcat. Și-apoi, aș mai putea să mă leg de faptul că tendința Refusing Performance, cu izul ei britanic cu tot, se potrivește aproape mănușă cu mustața de Hercule Poirot a blogului. Tonuri de gri petrol, maro, tomnatec. Plus elementul calitate.

- Și cu Olympionic Inspiration, Generation Me și Fashion Outsiders, ce faci? 

- Nu știu ce fac, dar, cu siguranță se vor găsi alte bloggerițe care să acopere și subiectele astea... Oamenii sunt diferiți și bine că sunt!

- Cum e treaba asta cu Refusing Performance? Ia arată-mi!

- Să-ți arăt? Ești doar o voce? Ai și ochi? 

- Tu arată-mi acolo și nu mai fi limitată!

- ...Fie! Poftim!



- Și-așa vrei tu să te îmbraci? 

- Poate! Ce-are dacă mă îmbrac așa? 

- N-are nimic, pantalonii ăia cărămizii, bluza asortată și cardiganul maro mi se par niște alegeri mult mai potrivite decât haosul vestimentar pe care-l abordai până acum... O singură obiecție: să nu te văd cu ciupici de-ăia, că ne supărăm! Nu-mi plac.

- Se numesc balerini și nu te îngrijora... 

- Okay, apucă-te de scris! Și nu uita să menționezi că postarea participă la Superblog 2012, îi condiție esențială, doar... 

- Îhî. Numa' taci odată... 


4 comentarii:

  1. Eu ştiu din experie...nţ!... experimentul meu ca Balanţă, că atunci când vorbesc cu mine întotdeauna am dreptate. Şi întotdeauna am ultimul cuvânt.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi, și vocea interioră nu tot a mea îi? :D

      Să știi că Balanțele au și momente în cares sunt maleabile! ;) E mult de povestit.

      Ștergere
  2. De parcă n-aş şti! :) Io mi-s Balanţă de prin '73.

    RăspundețiȘtergere

Spune-ți părerea (fie ea și-n contradictoriu cu a mea), dar fă-o cu bun simț!