Translate Le Moustache

marți, 16 octombrie 2012

Momentele Brânzei. Dependența

     Introducere în brânzică


    Desigur, nu mă cheamă nici Brânzoi, nici Brânzovenescu, nici Caș, nici Brânză, nici Telemea și nici Brânzovici. Mă cheamă simplu Mihai, Iulia Mihai. Un nume ce-l uiți după prima îmbucătură de brânză. Un alt clișeu, în afara numelui meu e că-mi place branza. Toți suntem din categoria fan brânză, frate! Și-n dezordinea asta brânzită de idei, dacă Popeye Marinarul s-ar fi născut în România, el ar fi mâncat brâââânză, nenică! Ce-i aia spanac? Brânza-i baza! 

Brânzintriga


     Dar, povestea asta nu este despre mine, ci despre Ionuț, un băiat ce obișnuia să frecventeze toate grupurile oamenilor cu dependențe grave. Fusese odată chiar și la Asociația Alcoolicilor Anonimi deși niciodată nu pusese gura pe vreun strop de alcool. Nimeni nu înțelegea ce căuta el în astfel de grupuri. Cel puțin, nu cei ce făceau parte din ele, cum Ionuț nu spunea niciodată nimic despre el.


Desfășurarea brânzei

     Însă, într-o zi se hotărî să vorbească. Ajuns la una din întâlnirile de acest gen, sub supravegherea avizată a unui psiholog, Ionuț își aștepta cuminte rândul pentru a-și povesti dependența în fața celorlalți membri.
      Vedeți, dumneavoastră... În primă instanță n-am dat mare importanță. Am zis că n-are ce să se întâmple dacă am să consum doar puțin. Aici m-am înșelat, pentru că, odată ce-am consumat prima porție, dependența a fost creată, și-am consumat și-a doua zi. Senzația? Unică! Finețea gustului? Ne neînchipuit! Cum să te abții? Înainte să-mi dau seama, consumam în fiecare zi. Părinții, prietenii și cunoștințele toate au început să se îngrijoreze pentru mine... 

Momentul brânzolant

     ...Pe bună dreptate pentru că, într-o bună zi, dependența mea a depășit orice limită. Trezindu-mă din somn și constatând că nu mai aveam, am început să plâng ca un copil, lucru absolut nou pentru mine. Fusesem crescut într-o familie cu mamă și tată ce-au lucrat în cadrul armatei. Plânsul nu este o opțiune, atunci când te naști într-o astfel de familie. Cu toate astea, iată-mă plângând. Acela a fost primul moment în care am început să-mi pun probleme serioase în legătură cu dependența mea. Realizam pentru prima oară în viața că sunt dependent de...

Brânzodământul

...brânză.

Poveste inspirată de motănelul meu, Ozzy, cel mai mare fan al brânzeturilor.
Pasiune mare! Dovada în fotografia de mai jos.Responsabili de postare cu numărul șapte a concursului Superblog 2012, se fac cei de la Delaco - Fan Brânză.
6 comentarii:

 1. Ce idee! Sa pui toate momentele sub semnul branzei.
  De unde iti vin atatea idei?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ei, mă flatezi! Mai sunt oameni cu idei bune! :D
   Când ți se dă o temă și e musai s-o faci, te brânzești de toate ideile posibile! :D

   Ștergere
  2. Citesc destul de multe articole participante la superblog, deci stiu ce spun...

   Ștergere
 2. foarte simpatica povestea

  RăspundețiȘtergere

Spune-ți părerea (fie ea și-n contradictoriu cu a mea), dar fă-o cu bun simț!