Translate Le Moustache

miercuri, 20 noiembrie 2013

În Galați

Locuiesc lângă Dunăre, în Galați. Ai putea spune că oamenii din Galați sunt oarecum făcuți să fie pescari, că asta e îndatorirea lor în această viață. De când cu partea siderurgică, s-a mai atenuat un pic partea cu pescuitul, aceasta rămânând doar la nivel de pasiune pentru majoritatea dintre gălățeni, însă, chiar dacă nu toți trăiesc din așa ceva.

Dis de dimineață, dacă te duci pe faleza Dunării, observi că pescarii sunt la locul lor, pe scăunelele lor pliabile, cu undițele lor în mână. Mai că te-ai întreba de la ce magazin pescuit online le-au achiziționat și dacă tot de acolo și-au cumpărat până ceea ce le trebuie pentru a confecționa nodurile pescaresti.

În Galați, imaginea pescarilor pe mal de Dunăre este aproape idilică, ea întregind peisajul pitoresco-siderurgico-nostalgic al Galațiului dintre ape. Dacă de mâine ar dispărea brusc pescarii de pe Dunăre, probabil că lucrurile n-ar mai fi așa. Pescarii cu undițele lor sau chiar cei de pe bac, cei ce folosesc năvoade.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ți părerea (fie ea și-n contradictoriu cu a mea), dar fă-o cu bun simț!