Translate Le Moustache

miercuri, 5 iunie 2013

O FOTOGRAFIE REUSITA PENTRU UN EVENIMENT IMPORTANT

Orientat spre evenimentele marcante, Valentin Tulea, fotograf nunta, reuneste toate calitatile necesare care-l pozitioneaza in categoria profesionistilor pentru care fotografia are o singura semnificatie: pasiune. Acest lucru este dovedit de acel ceva” exprimat de fiecare poza prin care reuseste sa capteze atentia privitorilor.
Fotografia este mai intai de toate o arta, nascuta din pasiunea celor ce au invatat sa observe realitatea, trecand dincolo de aparente. Daca este o arta, este una abstracta, care ajutandu-se de intensitatea luminii si de talentul specialistului in arta vizuala, poate pune in valoare imaginile abia percepute cu ochiul liber. Este usor de realizat o fotografie banala si aproape imposibil sa le comunicati ceva privitorilor care se asteapta ca imaginea, fara cuvinte, sa le transmita ceva.

Poate parea simplu sa patrundeti in lumea ce se deruleaza dincolo de obiectivul aparatului de fotografiat, considerand ca o camera performanta isi va face singura treaba. Este ca si cum masina de scris ar da nastere continutului si cuvintele nu ar izvori din mintea creativa a scriitorului. Conteaza sursa si nu mijlocele la care se apeleaza pentru a transforma gandul in ceva palpabil. Si sursa este profesionistul in tehnica vizuala, care prin abilitatile dobandite, este in masura sa vorbeasca fara ca lipsa cuvintelor sa-i impovareze perceperea mesajului.

Imortalizarea evenimentelor importante intampina dificultati, fara apelarea la un fotograf profesionist. Utilizand lumina, acesta este creatorul a tot ce ii scapa ochiului neformat, caruia realitatea i se infatiseaza inexpresiva, banala si lipsita de substanta. Indiferent de natura evenimentului (zi de nastere, botez, nunta, festivitati, etc), fotograful profesionist, trebuie sa reuseasca sa incadreze intr-o maniera perfecta fiecare moment, reproducand pe pelicula intensitatea emotiilor traite de subiectul (persoana/persoanele) creatiei sale.
Foarte bun observator, acesta, dupa ani de experienta, reuseste sa selecteze fiecare amanunt astfel incat indiferent de circumstante, sa incorporeze in fiecare imagine, pasiunea de a comunica prin necuvinte. Atent la fiecare detaliu ce-i poate pune in valoare creatia, trebuie sa fie pregatit sa surprinda momentul perfect, asa cum se infatiseaza in cazul intamplarilor importante petrecute in viata fiecaruia dintre voi.

Si daca abilitatea de observator tacut din spatele obiectivului se poate dezvolta de-a lungul anilor in care se experimenteaza diverse tehnici, talentul este o abilitate care nu se dobandeste citind din vreo carte de specialitate. Talentul se traduce prin abilitatea de a fi un excelent compozitor, folosindu-se de detaliile avute la dispozitie.

O data ce v-ati identificat motivatia de a va indrepta spre breasla profesionistilor, un urmator pas este sa alegeti fotograful, care ca un adevarat confident, urmeaza sa fie partasul celor mai semnificative momente din viata voastra.

Folosindu-se de imaginatie, Valentin Tulea este fotograf nunta, pentru care fiecare detaliu aparent banal, capata semnificatia potrivita pentru a echilibra elementele din componenta imaginilor create. Indiferent de eveniment, dupa o analiza profunda si cunoastere a subiectului ce urmeaza a fi imortalizat, reproduce cu succes fiecare clipa ce nu se vrea uitata. Clientii sai au placerea sa retraiasca intensitatea celor mai importante momente din viata lor, multumita ochiului format ce stie sa confere o valoare particulara evenimentelor la care asista.


Valentin Tulea este o alegere inspirata pentru fiecare dintre voi care apreciati lucrurile facute in mod inteligent. Prin arta creata, fara sa se limiteze la a privi cadrele surprinse de obiectiv, reuseste sa vada, sa simta si sa transmita mai departe, lasandu-va voua posibilitatea sa-i conservati opera.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ți părerea (fie ea și-n contradictoriu cu a mea), dar fă-o cu bun simț!