Translate Le Moustache

miercuri, 9 mai 2012

Jurnal de fotograf. Excursie la Sighișoara

Exista o perioadă când mă plimbam mult. Și aici, și pe pe dincolo. Se poate spune că oriunde vroiai să te duci în vacanță, acolo eram și eu; dintr-un simplu motiv: îmi place să fotografiez. Îmi place să surprind unghiuri, lumini, zâmbete, atitudini și reacții. Oameni frumoși, oameni interesanți, oameni a căror bunătate se pictează frumos pe obiectivul foto. Cam așa a fost și la Sighișoara - doar unul din multele exemple.

Pe vremea aia lucram cu un Sony Alpha 200, cu un obiectiv TELE Sigma 70-300mm f/4-5.6 DG APO, practic, primul aparat DSLR pe care l-am avut vreodată pe mână. La foarte scurt timp, am trecut inevitabil pe Nikon, pentru că altfel nu se putea. Și-am încercat extrem de multe Nikon-uri; fie ale mele, fie ale altora (dintr-o dorință nemaipomenită de joacă). Iar dacă până în ziua de azi aș fi fost pe orice altceva decât pe Nikon, astăzi, F64 m-ar fi convins să iau inițiativă.

De ce spun asta? Destul de simplu. Tocmai pentru că magazinul foto mai sus menționat are promoție, mare promoție care se desfășoară în perioada 2 aprilie-15 mai, care spune că la cumpărarea oricărui aparat foto Nikon, ai ocazia să câștigi o frumoasă Toyota Auris, săptămânal câte un voucher de cumpărături F64 în valoare de 500 lei și zilnic câte o căniță în formă de obiectiv foto Nikkor (da, da, din aia extra faină). 
Regulamentul promoției aici.


Și, cu noua mea cameră DSLR Nikon (spre exemplu, mi-aș achiziționa cu dragă inimă un entry-level Nikon D3100), m-aș reîntoarce la Sighișoara să re-fotografiez locurile pe care le iubesc atât de mult, ca mai apoi să-mi fac propria mea expoziție foto online. Tot cei de la F64 au lansat o aplicație Facebook care să te ajute pe tine, fotograful, să ai parte de propria ta expoziție și să mai câștigi și unul din cele trei premii speciale, în plus. Numele sub care se întâmplă toate?  “Castiga din pasiune” cu Nikon. Eu mi-am făcut vreo trei expoziții deja cu fotografiile pe care le am deja, așa cum spuneam și pe OCTOBER PHOTOSIată și fotografiile promise. Voi reveni prin august cu un alt set de fotografii de la Sighișoara și pot garanta că nu numai de acolo! Prezenta postare face parte din Trilogia ,,Jurnal de fotograf”, din care mai fac parte postările de pe site-ul foto mamă, OCTOBER PHOTOS și cea de pe cel mai vechi blog al meu, Omlette du Fromage.

Responsabili de postare și existența trilogiei sunt, ca de obicei, cei de la Blogal Initiative.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ți părerea (fie ea și-n contradictoriu cu a mea), dar fă-o cu bun simț!